"Man ska vara laget som styr spelet"

Nittonåriga Agnes Bryntorp är yttermittfältare i HBK och går sista året natur på gymnasieskolan Kattegatt. För Agnes är fotbollen allt och nu ligger hela laget i hårdträning inför premiärmatchen.
Agnes var bara fyra år när hon började intressera sig för fotbollen. Bollsinnet fanns direkt och det roligaste är utvecklingen som sker när man verkligen satsar på att bli bättre, menar hon.

Hur har ni laddat upp nu inför premiären?
– Vi har tränat stenhårt och laddat upp med extra träningar. Just nu kör vi tre gånger i veckan. Under hela försäsongen har vi haft en hel del fyspass för att verkligen maxa vår fysik inför matcherna. Styrkan är väldigt viktig för att komma i rätt form inför det som komma skall. Det bästa med mitt lag är att alla verkligen tar spelet på allvar och vill samma sak. Det är en bra säsong i laget och men det är klart att man känner av nervositeten inför seriepremiären. Det blir väldigt “på riktigt” under säsongen eftersom det är detta man längtar efter hela försäsongen.

Agnes var 16 när hon kom med i HBK och spelade i Falkenberg innan dess.
– Jag kände att jag ville ha en förändring och kände att laget skulle passa mig väldigt bra och gillade tränarna. De är tydliga och jobbar med oss i laget mot samma mål, vilket jag verkligen uppskattar hos en tränare.

Hur ser upplägget ut ur både fysisk och strategisk synpunkt?
– Vi kör först igång med uppvärmning, sedan gemensam stretching för att få musklerna  att komma igång sen är det olika övningar som tränaren har lagt in beroende på vad man behöver utveckla inom laget. Men det kan variera från pass till pass. Om tränarna ser något på matchen som vi behöver förbättra lägger vi fokus på det.

Hur tacklar du motgångar?
– Det är klart att det är tråkigt att förlora, man vill ju vara laget som styr spelet. Samtidigt är det nyttigt för att man ser vad som behöver förbättras och kan utvecklas mer. Vi har vunnit de flesta matcherna men förlorat några stycken eftersom vi mött bra motstånd men efter senaste matchen känns det verkligen som att laget har kommit ihop sig och är beredda för seriepremiär.