Förlust i premiären för U21

Ingen match i Superettan i helgen som bekant, men det blev premiär för U21-laget istället som tog emot Kalmar FF på Sannarps konstgräs. Tyvärr blev det förlust med 3-2.
Det var ett ungt och nytt lag som HBK ställde på benen i premiären av U21-serien. Allsvenska Kalmars FF:s U-lag var det som stod på andra sidan och det blev en jämn match som trots sina fem mål inte var mycket att hänga i granen.

HBK spelar i U21-allsvenskan trots A-lagets serietillhörighet, detta eftersom några allsvenska lag har hoppat av serien.

Från A-truppen fanns bland andra Andreas Hadenius, Andreas Bengtsson och Tryggvi Hrafn Haraldsson med denna eftermiddag. Alla tre hoppas vara med och konkurrera om en plats i startelvan mot Degerfors när Superettan drar igång kommande helg.

HBK hamnade i underläge  efter en kvart, men vände till en 2–1-ledning strax innan paus. Först genom ett självmål efter att en motståndarback styrt Rasmus Wiedesheim-Pauls högerskott i eget mål. Widesheim-Paul satte sedan själv 2–1 efter fint förarbete av Isac Harrysson. Kalmar kvitterade dock och kunde även göra segermålet till 3-2. HBK hade en del chanser, men det hade i ärlighetens namn även Kalmar FF. HBK:s tränare Billy Magnusson var inte nöjd med insatsen.
– Visst är det premiär och U21 är speciellt eftersom halva gänget är från U19 och halva är från A-laget. Kalmar var dock också unga så det var två unga lag som möttes. Jag tycker att vi var slarviga tekniskt och passiva i duellspelet. Killarna kanske var nervösa, eller så hade vi ledare matat dem med för mycket instruktioner innan. Jag vet inte vad som gick fel men vi får analysera det och utvecklas av det. Vi kan bättre, helt enkelt, konstaterar han och fortsätter:
– Vi fick inte igång något riktigt spel. Jag hade hoppats att lyftet skulle komma i andra halvlek, men det kom inte. Vi förlorade väldigt mycket dueller och det är jag besviken över. Vi måste löpa mer och vara mer noggranna med passningarna om vi ska vara bollförande, vilket vi vill. Killarna var inte heller nöjda, vilket jag ser som ett sundhetstecken. Det handlar om långsiktig utveckling så vi tar förstås nya tag direkt tillsammans.

Vad fanns det för positivt att ta med sig?
– Rasmus är inblandad i båda målen och som forward är det viktigt att hålla sig framme. Isac Harrysson blixtrar till och gör det bra, men jag vill att han ska utnyttja sina spetsegenskaper ännu mer. Herman Johansson jobbar hårt och visar engagemang. Det tar vi med oss.

I kommande omgångar kommer HBK att prövas mot BK Häcken och IF Elfsborg på bortaplan, två tuffa matcher.

HBK:s lag mot Kalmar FF:
Simon Andersson – Gabriel Wallentin (Edvin Kurtulus), Herman Johansson, Isac Larsson – Isac Harrysson (Oskar Berggren), Emil Tot Wikström (Taylor Silverholt), Andreas Hadenius (Axel Berggren), Oscar Petersson, Andreas Bengtsson (Jacob Olsson) – Tryggvi Hrafn Haraldsson (Alexander Johansson), Rasmus Wiedesheim-Paul.