Femte raka för HBK U17

Det blev en jämn och spännande match när HBK U17 begav sig över hallandsåsen för en dust mot derbyrivalen Helsingborgs IF på Olympiafältet. Matchen slutade 3-3 efter att HBK hämtat upp två underlägen.
– En väldigt fin genomförd match av killarna, säger en nöjd Robert Nordström, tränare i HBK.
– Vi ger HIF att de var lite bättre i spelet och skapade klart fler målchanser än vi gjorde, men en eloge till våra spelare som visar en jättegod kampmoral och aldrig gav upp matchen.

Efter 33 minuter ledde HIF med 2-0 efter två hörnmål men minuten innan paus så snappade kvicke Johan Gudmundsson upp en felpassning i HIF-försvaret och rullade kallt in 1-2 som gav hopp inför andra halvlek.

Tio minuter efter paus slog mittbacken Benjamin Lidh en genial djupledsboll till lurpassande Jonathan Wadensten som med minsta möjliga marginal fick bollen förbi HIF-målvakten fram till 2-2.

HIF tog ledningen igen med 20 minuter kvar efter en tilltrasslad situation framför HBK-målet men HBK skulle resa sig ytterligare en gång. På extratid slog inhoppande David Jyrkin en väl avvägd hörna mot bortre stolpen där Nils Thelander dök upp och rakade in bollen fram till kvitteringen och slutresultatet 3-3 och vilt jubel bland de blåklädda.

Det betydde HBK U17:s femte raka match i serien utan förlust och HIF:s första poängtapp. Morgan Ljungkvist i HBK-lägret ger hela laget MVG och ger en extra stor guldstjärna till debutanten i mål, blott 14-åriga Zackarias Nilsson som stod för flera fina räddningar under matchen.

HIF U17 – HBK U17 3-3 (2-1)
1-0  (4), 2-0 (33), 2-1 (44) Johan Gudmundsson, 2-2 (56) Jonathan Wadensten, 3-2 (71) 3-3 (91) Nils Thelander.

Laget: Zackarias Nilsson – Lucas Bresmar, Benjamin Lidh, Eric Svensson, Johan Landén (83) – Oskar Svedin (50), Nils Thelander, Nils Strandahl, Albin Branting (67) – Jonathan Wadensten, Johan Gudmundsson – Mohammed Alshalkadi (50), David Jyrkin (67), Lirak Cakolli (83), Lion Ademi.