En tremålsskytt när U19 vann

Göteborgs Atlet och idrottssällskap, kort och gott GAIS, besökte Halmstad Arena denna helg då HBK U19 stod som hemmalag. Serieledarna HBK mot ett göteborgssällskap utan seger så långt. Efter en mållös första halvlek kunde hemmalagets Alexander Johansson ändå kliva av planen som tremålsskytt då Bollklubben till slut vann matchen med 3-1.
GAIS stretade emot bra i den första halvleken. Trots ett markant spelövertag för HBK, särskilt mellan matchminut 20-45, gjordes inga mål på den studsiga gräsmattan och besvikelsen var tydlig i HBK-lägret. En besvikelse som dock inte var starkare än tron på att målen istället skulle göras under matchens andra halvlek.

-Vi har ett okej uppbyggnadsspel och framförallt ett väldigt bra återtagsspel när vi förlorat bollen. Det gör att vi får långa anfall och sätter tryck på ett lågt stående GAIS. Halvleken blir ändå mållös på grund av att vi inte riktigt hanterar genombrottsspelet på de små ytor som fanns. Samtidigt är det inte heller lätt mot ett så lågt stående lag i en gräspremiär, då gäller det att ha tålamod, kommenterade tränare Johan Bergström.

Andra halvlek och en stark tro att målen skulle komma. Vilket dom också gjorde. Efter 65 minuters spel var det dags då duktige mittbacken Edvin Kurtulus slog en lång svepande boll till Alexander Johansson som kyligt chippade över målvakten och la sedan in bollen i nät, en riktig delikatess. 2-0 kom kvarten senare då Philip Comnell drev upp bollen från egen planhalva, förbi GAIS-försvaret och serverade ”Alle” sitt andra mål för matchen.

GAIS tilläts reducera minuterna efter 2-0 målet och kanske kunde det bli skakiga slutminuter trots att HBK hade matchen i sina händer. Icke. Alexander Johansson klev återigen fram när han som bäst behövdes och fullbordade sitt hat-trick i den 89:e minuten då han på egen hand snodde bollen från mittbacken och säkert placerade in slutresultatet 3-1.

-Vi gör ingen av våra bättre prestationer idag som lag. Samtidigt är det gräspremiär, tempot sjunker automatiskt från konstgräset och lägg därtill ett hårt arbetande GAIS som sjunker ned ganska snabbt så är det ändå starkt att göra tre mål och sammantaget stå för en stabil insats. Härligt och starkt att kriga till sig tre pinnar även en halvdan dag på jobbet, sammanfattar assisterande tränare Daniel Kaplinski.

HBK U19 – GAIS 3-1 (0-0)

Målen: 1-0 (65) Alexander Johansson (Edvin Kurtulus). 2-0 (81) Alexander Johansson (Philip Comnell). 2-1 (83). 3-1 (89) Alexander Johansson.

Startelvan: Emil Jönsson – Jacob Olsson, Gabriel Wallentin (80), Edvin Kurtulus, Nils Hedström – Albin Mazreku (25), Axel Berggren, Oskar Berggren, Erik Ahlstrand – Philip Comnell (80), Alexander Johansson (89).

Avbytare: Herman Johansson (25), Alex Jacobsson (80), Gjenis Zeqiri (80), Marcus Mori (89), Benjamin Lidh, Lucas Bresmar.