Äntligen är det premiär!

Äntligen är det dags för premiär i Superettan för Halmstads stolthet. Det är Degerfors som gäller på bortaplan och det är en oviss match som står för dörren då ett offensivt starkt hemmalag tar emot de blåsvarta motståndarna.

Igår rullade HBK-bussen in på Lannalodge Golf Resort för övernattning 35 minuter från klassiska Stora valla i Degerfors. Den pittoreska golfanläggningen blev HBK:s tillhåll sedan Scandic i Örebro var fullt.

– Lannalodge var dessutom halva priset och väldigt trevligt, påpekar Igor Krulj, HBK:s tränare.


Just golfresorts känner sig HBK:arna hemma med sedan träningslägret på Irland. Kanske ett gott omen inför matchen?

– Jag hoppas det,omgivningarna är kanon och i och med att matchen är så tidigt som kl 14:00 åkte vi upp redan igår.


Precis när hbk.se når Igor har han meddelat spelarna startelvan som släpps en och en halv timme innan matchstart till media. Det vi kan avslöja är att det är förändringar kontra den startelva som Hallandsposten har spekulerat i.

När det gäller dagens motståndare Degerfors är det ett offensivt starkt lag med tre anfallare som kompletterar varandra.

– De har fått en del nya spelare, framförallt inför förra säsongen. De vill vara ett spelande och bollförande lag där anfallarna har olika roller, en är target spelare och en annan sticker i djupled. Formationsmässigt är det en 3-4-3-uppställning.


Kan det, måhända, öppna för vindsnabbe Gabriel Gudmundsson i djupled?

– Det hoppas vi såklart på,medger Igor.


Degerfors har redan spelat en omgång i Superettan mot Öster borta då det blev 2-2. Igor och tränarstaben har även studerat motståndet live mot Djurgården i Svenska Cupen och även sett matcher på datorn.

– Det är svårt att säga var de står, men vi vet att de är skickliga och de gjorde det väldigt bra mot Öster, framförallt i första halvlek, konstaterar Igor.


Hur ser läget ut i HBK?

– I och med att det inte blev premiär förra helgen har vi verkligen laddat och vi är väldigt sugna på att det ska starta igång. Planen ska vara bra så det kan vi inte skylla på, det är fina förutsättningar och upp till oss själva om det blir tre poäng eller inte. Om Degerfors vill vara spelförande, vill vi också det men vi måste vara kloka. Jag vill se att vi ställer upp på en kamp, visar en enorm löpvillighet,är kloka och jobbar för varandra.


HBK: Malkolm Nilsson – Alexander Berntsson, Peter Larsson, Marcus Mathisen – Höskuldur Gunnlaugsson, Dida Rashidi, Andreas Hadenius, Pontus Silfwer, Thomas Boakye  Gabriel Gudmundsson, Johan Oremo.

Ersättare: Simon Andersson (mv), Jonathan Svedberg, Isac Harrysson, Höskuldur Gunnlaugsson, Oscar Petersson, Kosuke Kinoshita, Tryggvi Hrafn Haraldsson.


Degerfors (prel.): DarioMiskic– Christoffer Wiktorsson, Oliver Ekroth, Marcus DeBruin, Oliver Nilsson –Kevin Wright, Nikola Ladan – Erik Grandelius,Sargon Abraham, Viktor Götesson –Alexander ”Nutt” Andersson.