HBKU17 slog IFK Göteborg

Efter två hemmamatcher i seriespelet så var det på söndagen dags för första bortamatchen för HBK U17.  IFK Göteborg stod för motståndet och matchen spelades i Kviberg.
Precis som i förra matchen mot Elfsborg (3-3) blev det här en svängig historia som inte avgjordes förrän i slutminuterna då HBK forcerade in segerbollen fram till vinst med 4-3.

Efter en halvtimma av kampen var HBK i ledningen med 2-0 efter att Oliver Hintsa först serverat Jonathan Wadensten en fin passning som Wadensten kallt rullade in i öppet mål och sedan var det Hintsa som fick en fin boll av Nils Strandahl och satte tvåan i den chanslöse IFK-målvaktens burgavel.

Matchen svängde dock i slutminuterna av första halvlek då IFK först reducerade till 1-2 på straff och efter det fick en IFK:are på en riktig stänkare i krysset bakom en förbryllad Johan Landén i HBK-kassen.

Johan Landén undrar ni?

– Ja, Johan spelar ju oftast vänsterback men ordinarie målvakten Max Johnsson är tyvärr skadad och vi fick akuta målvaktsproblem i helgen, säger Robert Nordström och fortsätter:
– Både Tony (Andersson) och Morgan (Ljungkvist) är ju gamla målvakter så de fick låna ut handskar och värma upp Johan och komma med lite goda råd och det funkade bra, Johan gjorde en fin insats i målet.

Landén kunde inte göra så mycket åt att IFK tog ledningen med 3-2 på ett friläge med kvarten kvar och då såg det mörkt ut för HBK fast det var gott om solsken i Göteborg.

I den 85:e minuten fick HBK hörna och Lukas Bresmar skickade in en fin boll med sin vänsterfot som en framrusande Nils Strandahl träffade perfekt med pannan och det var kvitterat till 3-3.

Det unga HBK-gardet ville mer än så och vid en snabb omställning fick inbytte Ardi Hajdari (född 03) bollen, avancerade förbi sin back och med en perfekt utsidespassning hittade han Johan Gudmundsson som smällde upp vinstbollen i nättaket. Efter fem extratidsminuter kunde de för dagen gulklädda HBK:arna sträcka armarna i luften och jubla över första vinsten i U17-Allsvenskan Södra 2018.

Robert Nordström konstaterar att det varit en god helg om man är bollklubbare.
– A-lagvinst i Degerfors, U19 segrade mot Häcken med 2-1, U16 premiärvann mot IF Väster med 5-0 i U16-serien och så dagens vinst för oss i en tuff bortamatch mot IFK, sämre helger har vi haft…

Ledarna för U17 avslutar med att ödmjukt ge IFK beröm för ett bättre passningsspel och bollinnehav än vad HBK hade för dagen men ger hela sitt lag plus i kanten för effektivitet och uppoffrande arbete för varandra i 95 minuter. Glädjande nog gjorde Filip Viik comeback efter lång tids skadefrånvaro.

IFK Göteborg U17 – HBK U17  3-4  (2-2)

0-1  (26) Jonathan Wadensten, 0-2 (30) Oliver Hintsa, 1-2 (41), 2-2 (45), 3-2 (74), 3-3 (85) Nils Strandahl, 3-4 (87) Johan Gudmundsson.

Laget: Johan Landén – Lirak Cakolli, Benjamin Lidh (75), Taulant Peci, Lukas Bresmar – Lion Ademi (56), Nils Strandahl, Oskar Svedin (63), Johan Gudmundsson – Jonathan Wadensten, Oliver Hintsa. Avbytare: Ardi Hajdari (56), Nils Thelander (63), Filip Viik (75).