Notiser efter Kalmar FF - HBK

Här kommer lite notiser efter gårdagens match mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena.
Marcus Olsson var den i HBK som spelat flest gånger mot Kalmar. Gårdagens match var hans sjunde (och en som avbytare). Om Andreas Johansson varit med hade han spelat flest gånger med sina 16 matcher för HBK mot Kalmar.

Det var 18:e gången Glenn Nyberg dömde HBK i Allsvenskan. Matchen mot Elfsborg för tre år sedan som HBK vände från 0-2 till 3-2 är den enda HBK vunnit under dessa matcher. Åtta matcher har slutat lika och resten förlorats. Av dagens domarkår är det Kristoffer Karlsson och Fredrik Klitte om dömt HBK mot Kalmar flest gånger - 2.

Det var åttonde gången som lagen mött varandra på Guldfågeln Arena. HBK har vunnit en gång och spelat lika en gång. Resten av matcherna har förlorats.

Fjolårets publiksiffra på 5 688 åskådare är den högsta lagen emellan på Guldfågeln Arena. I går var det 4 735 åskådare på plats.

HBK har hittills gjort nio mål i Allsvenskan. Dessa har fördelats på följande spelare: Naeem Mohammed  3 mål, Viktor Granath 2 mål, och Jonathan Svedberg, Joseph Baffo, Phil Ofosu-Ayeh samt Marcus Olsson på 1 mål.

Jonathan Svedberg och Phil Ofosu-Ayeh är de enda som spelat samtliga minuter (630) i årets serie.

Åtta av nio gjorda mål i Allsvenskan är gjorda före paus.

I årets serie har Gisli Eyjólfsson agerat inhoppare vid fyra tillfällen medan Naeem Mohammed blivit utbytt vi sex tillfällen.

I årets serie har HBK hittills använt 21 spelare, varav fyra är allsvenska debutanter (Ingason, Eyjólfsson, Hall och Kurtulus). Där utöver har Rönning, Erlandsson och Nogueira debuterat för HBK.